Optimer energieffektiviteten for din ULT-fryser

Sådan forbedre du energieffektiviteten for din ULT-fryser

5 ting, du skal huske på, mht. din ULT-fryser, som hjælper dig med at forbedre energieffektiviteten samt giver dig en sikker drift af din fryser:

Optimer energieffektiviteten for din ULT-fryser

1. Hver gang du åbner frysedøren, udskiftes den kolde luft med varm luft, og fryseren skal arbejde for at komme ned på sit set punkt igen. Korte døråbninger giver en mere stabil temperatur og sparer energi. Det vil være en god ide at have et rack-system til at hjælpe dig, så du hurtigt kan finde dine prøver. Fryseren bør også være fyldt helt op, for at mindske luft udskiftningen. Har man ikke prøver nok, kan tomme rack, flamingo kasser eller nedfrosset vanddunke hjælpe.

2. Frysere har brug for plads omkring dem, så de kan afgive deres varme, derfor er det meget vigtigt at følge producentens retningslinjer, når du installerer din ULT-fryser. Hvis fryseren ikke er i stand til at "trække vejret" og afgive deres varme, kan det overophede kompressoren og de må  arbejde hårdere og derved øger de deres energiforbrug og i værste tilfælde resultere dette i nedbrud.

3. Foretag en fuldstændig afrimning på din fryser minimum en gang om året.

4. Sørg for at din ULT-fryser har sin egen el forsyning.

5. Overvej at ændre dit setpunkt til -70°C i stedet for -80°C. Ved at ændre setpunkt til -70°C kan du reducere energiforbruget og forlænge levetiden på din ULT-fryser. De fleste prøver såsom nukleinsyrer, proteiner, bakterier og vira opbevares generelt sikkert ved -70°C.

Holm & Halby yder service på alle fryser fabrikanter fra -20° til -150°C. Du kan læse mere om vores serviceydelser på frysere her

Charlotte Madsen

Charlotte Madsen

Produktspecialist

E-mail: cm@holm-halby.dk
Direkte: 43 26 94 05
Vis Charlottes LinkedIn-profilVis Charlottes profil

Daniel Frohn

Daniel Frohn

Produktspecialist

E-mail: dfr@holm-halby.dk
Direkte: 43 26 94 06
Vis Daniels LinkedIn-profilVis Daniels profil


TILMELD NYHEDSBREV

Modtag vores nyhedsbreve med nyt om leverandører, tilbud på produkter og berigende artikler samt invitationer til seminarer og uddannelse.

Holm-Halby.dk

Tlf.: 4326 9400

Vallensbækvej 35
DK-2605 Brøndby


INCUBA Science Park, Skejby
Palle Juul-Jensens Boulevard 82
8200 Aarhus N

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbreve med nyt om leverandører, tilbud på produkter og berigende artikler samt invitationer til seminarer og uddannelse.

iso

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Copyright © 2020 | Holm & Halby A/S